ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων δηλώνει η Περιφέρεια Αττικής

22:22 - 07 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Έτοιμη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων δηλώνει η Περιφέρεια Αττικής
Για την ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα διαβεβαιώνει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ωστόσο τονίζει πως πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Η ίδια τονίζει πως στόχος είναι να υπάρξει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι υπάρχει υποστελέχωση.

«Παρά την υποστέλεχωση, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας, όπως και στις 24 Οκτωβρίου, είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους πολίτες. Και η Περιφέρεια είναι έτοιμη να λειτουργήσει, ακόμη και υπερβαίνοντας τα όριά της, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική» σημειώνει η κ. Δούρου.

«Είναι το χρέος μας προς τους πολίτες. Αλλά και το περιβάλλον», προσθέτει η Περιφερειάρχης.

Όσον αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων υπογραμμίζει πως είναι ένα από τα κρίσιμα σημεία για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.
Διευκρινίζει πως έχουν ήδη καθαριστεί ρέματα σε πολλούς δήμους, όπως το ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό, ενώ έχουν καθαριστεί ρέματα και στους δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, και σε άλλους δήμους.

Αν και όπως λέει ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι κάτι το άμεσο, αναφέρει πως υπάρχουν και ζητήματα που χρειάζονται χρόνο, μελέτη, και χρήματα και φέρνει ως παράδειγμα την πτώση των πρανών, αλλά και τη χάραξη των ρεμάτων.

«Για αυτό και η Περιφέρεια έχει κάνει λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο μητροπολιτικού χαρακτήρα όλης της Αττικής για αντιπλημμυρική θωράκιση».

Για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου, δηλώνει ότι έχει παραδοθεί έκθεση και σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών με τα σημεία που χρήζουν κατεπείγουσας αποκατάστασης (π.χ. στήριξη πρανών ρεμάτων). Επίσης σύμφωνα με την κ. Δούρου έχει ζητηθεί η διάθεση πιστώσεων ύψους 900 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου στα σημεία αυτά να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερης έκτασης ζημιές από ηπιότερες βροχοπτώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.