ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς προβλήματα πέρασε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας

13:30 - 08 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Χωρίς προβλήματα πέρασε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας
Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε το πρώτο «κύμα» κακοκαιρίας, καθώς παρά την ισχυρή νεροποντή δεν υπήρξαν οι καταστροφές που δημιουργήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες από τις καταρρακτώδεις βροχές ειδικά στη Δυτική Αττική.

Από το βράδυ της Παρασκευής έβρεχε σε όλη την Αττική αλλά μετά τις 4 τα ξημερώματα, ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή σε Νέο Κόσμο, Γκάζι και Βάρη και ισχυρή βροχή σε Περιστέρι, Πάρνηθα και Φάληρο. Η έντονη βροχόπτωση διήρκησε για περίπου μια ώρα χωρίς να αναφερθούν προβλήματα. Μάλιστα, η Πυροσβεστική μιλά για ένα «ήρεμο βράδυ» καθώς έγιναν μόνο 4-5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.


Χωρίς προβλήματα και αρκετά ήπια πέρασε το κύμα τη κακοκαιρίας και από την κεντρική Ελλάδα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις ξεκίνησαν από την περιοχή της Λαμίας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ωστόσο είχαν μικρή διάρκεια μιας ώρας περίπου.

Όταν το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας μεταφέρθηκε νοτιότερα στην περιοχή της Βοιωτίας με κατεύθυνση προς την Αττική λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα και για διάρκεια περίπου μια ώρας έφτασε το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας περισσότερο έντονο αλλά βραχύτερο.
Κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας Αθηνών από τα Οινόφυτα μέχρι τη Λαμία από 2 έως 3 τα ξημερώματα οι οδηγοί αντιμετώπισαν ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά οι ταχύτητες της κίνησης των οχημάτων.

Από τις 4 το πρωί και μετά τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να υποχωρούν σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα με εξαίρεση τη νότιο Εύβοια την περιοχή Κύμης, Καρύστου και Σκύρου όπου εμφανίστηκαν λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Αντίθετα λίγο μετά τις τρεις ξημερώματα εκτροχιάστηκε ένα βαγόνι από εμπορική αμαξοστοιχία στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λιλαίας κοντά στην Αμφίκλεια χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη την ώρα στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές βροχοπτώσεις χωρίς όμως οι αρμόδιοι του ΟΣΕ να συνδυάζουν την κακοκαιρία με τον εκτροχιασμό.

Ώρες ταλαιπωρίας όμως για τους επιβάτες που από 3:30 τα ξημερώματα αφού η συγκοινωνία από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει διακοπεί και μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου μετακινούνται με λεωφορεία.

Ο καιρός για το Σάββατο


Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές αλλά σαφώς τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα και σε ένταση και σε έκταση.


Οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα το Σάββατο είναι η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος, το Καστελλόριζο και περιοχές της ανατολικής Κρήτης όπως ο Άγιος Νικόλας.

Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το βράδυ η οποία θα ξεκινήσει πάλι από τα νοτιοδυτικά και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, το Μυρτώο πέλαγος και τον Σαρωνικό.


Στην Αττική από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει και το βράδυ θα εκδηλωθούν πάλι βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συννεφιές με βροχές και μπόρες οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:17 - 08 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.