ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μουσική Παπαθανασίου η προσεδάφιση του Rosetta

13:52 - 13 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Με μουσική Παπαθανασίου η προσεδάφιση του Rosetta
Με τους ήχους της μουσικής ενός σημαντικού Έλληνα συνθέτη πραγματοποιήθηκε η ιστορική προσεδάφιση του σκάφους Rosetta της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας σε κομήτη.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, η διαστημοσυσκευή Philae προσεδαφίστηκε ομαλά στον κομήτη 67P. Ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε ειδικά για την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ΕSA, μετά από αίτημά της, μια τριλογία ντύνοντας για πρώτη φορά μουσικά ένα επιστημονικό επίτευγμα, όπως αυτή η προσεδάφιση πάνω σε κομήτη, κάτι που επιτυγχάνεται για πρώτη φορά.

Σε δηλώσεις του στην ESA, o συνθέτης είπε ότι η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του Διαστήματος είναι αντικείμενα που τον συνέπαιρναν από τα πρώτα παιδικά του χρόνια και που, όπως τόνισε, ήταν συνδεδεμένα με κάποιο τρόπο με τη μουσική που γράφει. 
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συνθέτει για το διάστημα, καθώς και η ΝΑΣΑ έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 2003 είχε τιμηθεί με το Μετάλλιο Δημόσιας Προσφοράς της NASA, καθώς είχε συνθέσει το άλμπουμ «Μυθωδία», το οποίο αποτέλεσε το μουσικό θέμα της αποστολής «Mars Odyssey» το 2001. 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:12 - 13 Νοε 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.