ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εκβιασμό υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

18:29 - 13 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Αύριο θα απολογηθούν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που, σε συνεργασία με τέσσερα ακόμα άτομα, εκβίαζαν επιχειρηματία και του ζητούσαν το ποσό των 60.000 ευρώ προκειμένου να μην του επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ.

Παράλληλα, στον ανακριτή έχουν απολογηθεί ήδη η λογίστρια, ο σύζυγος και ο γιος της καθώς και ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς όλοι αυτοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για δωροδοκία υπαλλήλου, εκβίαση και άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές.

 

Η λογίστρια, η οποία φέρεται να διενέργησε τον έλεγχο στην επιχείρηση και να ζήτησε τα χρήματα, υποστηρίζει στο απολογητικό της υπόμνημα: «Κάναμε έλεγχο. Διαπιστώσαμε ότι στη σχετική φορολογική διεύθυνση του ελεγχόμενου Καραΐσκου δεν βρέθηκε να λειτουργεί η επιχείρηση καθ' όσον δεν υπήρχε σχετική εγκατάσταση. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε η παράβαση της μη δήλωσης μεταβολής της έδρας και ζητήθηκαν συμβόλαια κτήσης των ακινήτων. Ο Καραϊσκος αποδέχτηκε τη σχετική παράβαση. Στη συνέχεια αρχειοθετήθηκε ο έλεγχος. Αναρωτιέται κανείς αν ήθελα να εκβιάσω ή να απαιτήσω. Ήταν δυνατόν να αναφέρω στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υπόθεση. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν εκβίαζα εγώ, αλλά η λογίστρια»

 

Σε όλες τις συναντήσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, η λογίστρια ήταν αυτή που έπαιρνε τα κινητά τηλέφωνα και τα έβγαζε έξω από το γραφείο. Από τους διαλόγους που κατέγραψαν οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας προκύπτουν οι συνεννοήσεις για τη φερόμενη δωροδοκία των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Λογίστρια: Και θα πάει αρχείο η υπόθεση.
Επιχειρηματίας: Τα χρήματα;
Λογίστρια: Θα μου τα δώσεις θα τα δώσω εγώ.
Επιχειρηματίας: Ναι.
Λογίστρια: Μέσω του ανθρώπου που μεσολαβεί.
Επιχειρηματίας: Δεν τα έχω. Τα έχω στο αμάξι.
Λογίστρια: Φέρε μου εδώ.
Επιχειρηματίας: Να τα φέρω τώρα;
Λογίστρια: Φέρτα μου εδώ. Εδώ να τα κλειδώσω.
….

Λογίστρια: Είναι συνεννοημένοι. Όλοι στο κόλπο. Θα πάνε και παραπάνω.
Επιχειρηματίας: Παζάρι έκανες;
Σύζυγος λογίστριας: Έκανε, έκανε.
Λογίστρια: Έκανα. Κάτω από πενήντα δεν πάνε. Ζητάνε εξήντα γιατί ειναι τέσσερις που εμπλέκονται.

......

Λογίστρια: Ξεκάθαρα μου είπανε το κλίμα είναι μιλημένο κανονικά. Την άλλη φορά όταν ήρθε εδώ ο φίλος μας και του ζήτησα να μας φροντίσει, φαίνεται τα έχουν μιλήσει όλοι μαζί, μας πήγε και στην προϊσταμένη, χαρές, να μας κεράσει καφέ και λοιπά.
Επιχειρηματίας: Μάλιστα.

....

Επιχειρηματίας: Την άλλη φορά μας είχαν πει 60. Δώσαμε τριάντα. Κάναμε παζάρια.
Σύζυγος Λογίστριας: Ναι. Κάναμε παζάρια.
Λογίστρια: Ένα τριαντάρι δώσαμε.
Επιχειρηματίας: Τα βολέψαμε τότε
Λογίστρια: Πάλι θα τα βολέψουμε.

....

Λογίστρια: Την πρώτη φορά μου ήρθε εδώ "Ε τι έγινε" λέει "ένα διαμέρισμα θα δώσει", έτσι σε αυτό το στιλ. Είδαν διαμερίσματα, σου λέει τα διαμερίσματα λες κι είναι στραγάλια.

....

Λογίστρια: Αυτοί ζητάγανε εξήντα, εγώ είπα ότι είναι πάρα πολλά, ο άνθρωπος ναι έχει κάνει περιουσία αλλά τι να τα κανείς τα ακίνητα τώρα;
Επιχειρηματίας: Να του δώσουμε ένα διαμέρισμα να μας δώσει τα ρέστα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:28 - 13 Νοε 2014
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.