ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7000 αστυνομικοί σε επιφυλακή για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

19:54 - 13 Νοε 2014 | Ειδήσεις
7000 αστυνομικοί σε επιφυλακή για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινούν το Σάββατο οι εορταστικές για την επέτειο του Πολυτεχνείου, και οι οποίες θα κορυφωθούν την Δευτέρα, με την πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Στην τριήμερη επιχείρηση θα πάρουν μέρος πάνω από 7.000 αστυνομικοί από την Αττική και την περιφέρεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία που έχει δώσει ο κ. Κικίλιας είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε οι φετινές εκδηλώσεις και η πορεία να διεξαχθούν απρόσκοπτα υπό τη σκιά των κινητοποιήσεων στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.


Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται ήδη η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ τις επόμενες τρεις ημέρες θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή και αλλού.


Την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν μετά τις 13:00 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στις 15:00 από την πλατεία Κλαυθμώνος.


Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων». 


Επιπλέον όπως αναφέρεται σε απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για τον τομέα του Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού: «Ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις αφενός της Ελληνικής Αστυνομίας -στην οποία αναφέρεται ότι μεγάλες δυνάμεις της θα διατεθούν για τη λήψη μέτρων ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου- και αφετέρου της ΔΕΑΒ, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται οι κάτωθι αγώνες ποδοσφαίρου της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Football League: Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή - ΑΕΚ, Καλλιθέα - Αχαρναϊκός, Λάρισα - Τύρναβος, Φωκικός - Ηρακλής, Αγροτικός Αστέρας - Παναιτωλικός καθώς και ο αγώνας καλαθοσφαίρισης της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.