ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θεωρείται ύποπτο κρούσμα Έμπολα ο ναυτικός που αναμένεται στον Πειραιά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

20:01 - 17 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Δεν θεωρείται ύποπτο κρούσμα Έμπολα ο ναυτικός που αναμένεται στον Πειραιά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ
Το περιστατικό «δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος του ιού», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις πληροφορίες για πιθανό κρούσμα Έμπολα σε πλοίο που αναμένεται περίπου στις 9 το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε δηλώσεις του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας «δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Παρ' όλα αυτά, γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επιβούν στο πλοίο, προκειμένου να εξετάσουν τον ασθενή και, εάν διαπιστώσουν ανησυχτικές ενδείξεις, να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, στο οποίο αντιμετωπίζονται τα πιθανά κρούσματα Έμπολα, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο.

Σημειώνεται ότι το πλοίο, ελληνικών συμφερόντων, απέπλευσε από το Κόνακρι του Γουινέας στις 3 Νοεμβρίου με τελικό προορισμό την Ουκρανία, ενώ ο ναυτικός παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Έμπολα, μετά από δέκα ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.