ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη, στον πλοίαρχο του «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» για τη διάσωση 230 μεταναστών

21:40 - 17 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη, στον πλοίαρχο του «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» για τη διάσωση 230 μεταναστών
Με τον πλοίαρχο του Δεξαμενόπλοιου «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», Αχιλλέα Σανούδο, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταφέροντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον ίδιο και το πλήρωμα του για τη διάσωση διακοσίων τριάντα (230) μεταναστών στη Μεσόγειο. Επισημαίνεται, ότι το Δεξαμενόπλοιο “ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ”, ανήκει στην «TSAKOS SHIPPING AND TRADING COMPANY» της οικογένειας Τσάκου.

Επισημαίνεται, ότι το Δεξαμενόπλοιο “ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ”, ανήκει στην «TSAKOS SHIPPING AND TRADING COMPANY» της οικογένειας Τσάκου.

 

Συγκεκριμένα το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης με προορισμό την Ελευσίνα, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, για περιστατικό έρευνας και διάσωσης, ικανού αριθμού μεταναστών. Άμεσα έσπευσε στο σημείο, όπου εντοπίζοντας δύο (02) λέμβους, διέσωσε συνολικά διακόσια τριάντα (230) μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Augusta της Σικελίας.

 

Ο κος Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνομιλία του με τον πλοίαρχο, τόνισε: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», για τη διάσωση διακοσίων τριάντα (230) μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε δύο λέμβους στη Μεσόγειο. Η ενέργεια σας να σπεύσετε στο σημείο και να διασώσετε διακόσιες τριάντα ανθρώπινες ψυχές από τη θάλασσα αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αφοσίωσης στο καθήκον. Αποδεικνύει, παράλληλα, για ακόμη μία φορά, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που διαπνέουν την ελληνική ναυτιλία επιβεβαιώνοντας τους λόγους που αυτή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η διαχρονική προσφορά, άλλωστε, της οικογένειας Τσάκου, του Καπετάν Παναγιώτη και του υιού του Νίκου στην Ελληνική Ναυτιλία, τιμά τις παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης και τους ανθρώπους της, τιμά την ίδια μας την πατρίδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.