ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση και επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου

22:02 - 17 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Ένταση και επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου
Με ένταση και επεισόδια, μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομίας, ολοκληρώθηκε η πορεία για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, στο ύψος του «Μεγάρου Μουσικής» όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν ομάδα αντιεξουσιαστών που πέταγαν πέτρες και καδρόνια προς τα ΜΑΤ. 

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια στα Εξάρχεια ξέσπασαν λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 20:30 όταν μια ομάδα νεαρών, που είχαν φτάσει στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.


Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και καταδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.


Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά, μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας  VICE στην πλάτη και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το  VICE στο χέρι και στο γόνατο.


Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές, υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια ατόμων.

 

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η ένταση προκλήθηκε όταν η πορεία βρισκόταν στην Αγία Σοφίας και οι διαδηλωτές ζήτησαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απομακρυνθούν, φωνάζοντας «έξω από τη πορεία η αστυνομία», καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει ασφυκτικά την πορεία.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της Πάτρας.

Ειδικότερα, άτομα που φορούσαν κουκούλες και κράνη, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας. Διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στην συνέχεια τέσσερα άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:42 - 17 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.