ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Debate Βορίδη-Σταθάκη υπό την αιγίδα του LSE

11:55 - 20 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Debate Βορίδη-Σταθάκη υπό την αιγίδα του LSE
Όταν ο κ. Μ. Βορίδης συζητά δημόσια με τον κ. Γ. Σταθάκη και χωρίς ταμπού, τότε σίγουρα η κουβέντα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Την Τετάρτη το βράδυ στον 6ο όροφο του ΕΒΕΑ έλαβε χώρα εκδήλωση υπό την μορφή debate που διοργάνωσε ο ελληνικός σύλλογος αποφοίτων του LSE μεταξύ των δυο πολιτικών, με θέμα τη μετά-μνημονιακή εποχή κατά την διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να επιχειρηματολογήσουν, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις από το ακροατήριο.


Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων στην γεμάτη αίθουσα απευθύνθηκαν κυρίως στον κ. Σταθάκη σίγουρα κάτι δείχνει, ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε στα σημεία μάλλον ο Μ. Βορίδης που χαρακτηρίζοντας τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης ως «τον καλό ΣΥΡΙΖΑ», τον πίεσε να τοποθετηθεί σε ζητήματα όπως η αξιολόγηση στο Δημόσιο, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον συνδικαλιστικό νόμο.


«Απελευθερώσατε τα κλειστά επαγγέλματα, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και καταφέρατε να βγουν μόλις τρεις νέες άδειες φορτηγών, ενώ ο κ. Βορίδης στόχευσε στο κλασικό επιχείρημα της κυβέρνησης πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσαρμόζει την ρητορική της αναλόγως των περιστάσεων.


Πέρα πάντως από τα «τσιτάτα» της συζήτησης φάνηκε ξεκάθαρα πως σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας οι απόψεις των δυο πλευρών απέχουν έτη φωτός.


Στο μόνο σημείο που φάνηκε πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων είναι στο θέμα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, όπου και εδώ ο κ. Σταθάκης έσπευσε να διευκρινίσει πως προσωπικά θεωρεί ότι μικρές αποκλίσεις δεν είναι απαραίτητα κακό. «Δεν είναι του γούστου μου οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί» είπε Ο Κ. Σταθάκης.


Ενώ αναφορικά με τις τράπεζες επανέλαβε πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να ελέγχονται από το κράτος που είναι και ο βασικός μέτοχος, μέσω του ΤΧΣ, όπως και ότι το ιδιωτικό χρέος θα πρέπει να ρυθμιστεί κεντρικά από την κυβέρνηση και oxiι από τις ίδιες τις τράπεζες.


Α. Τάντουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.