ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 45% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα

12:29 - 20 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Το 45% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα
"Τραυματισμένοι" από την κρίση αξιών εξέρχονται και οι θεσμοί της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τους Δείκτες Ευημερίας στην Ελλάδα.

Μηδενική εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα εκφράζει το 45% των πολιτών, ενώ το 19,2% και 12,5% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία αντίστοιχα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους Δείκτες Ευημερίας, τα οποία στο σύνολό τους αποτυπώνουν την ευρύτερη κρίση ευημερίας που διέρχεται η Ελλάδα.

  • Ειδικότερα, πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του συνολικά δηλώνει το 5,1% του συνολικού πληθυσμού και πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 5% των εργαζομένων. Το βαθμό της εισοδηματικής ανισότητας αποτυπώνει επίσης το γεγονός πως μόλις το 1,4% των ερωτηθέντων εμφανίζεται πλήρως ικανοποιημένο με την οικονομική του κατάσταση. Το 3,3% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του και το 2,9% των εργαζομένων δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του. Πολύ ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 43,2% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.

deiktes1

  • Το ποσοστό των ατόμων που δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση ανέρχεται στο 11,7% του συνόλου, ενώ το 56,4% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση.

deiktes3

  • Σύμφωνα με την έρευνα 6 στα 10 άτομα δηλώνουν πως ο τρόπος ζωής τους έχει περιεχόμενο σε μεγάλο βαθμό, ενώ 4 στα 10 άτομα διατυπώνουν λιγότερο αισιόδοξες αναφορές.
  • Το 45% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα, το 19,2% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη και το 12,5% δηλώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Πλήρως εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα μόλις το 0,6% του πληθυσμού.

deiktes4

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για του Δείκτες Ευημερίας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.