ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτι τρέχει με την Saxo Bank;

20:03 - 20 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Κάτι τρέχει με την Saxo Bank;
Σύμφωνα με την λογική των αγορών η κίνηση της Saxo Bank να προβεί σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 42,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 9,75%, παραπέμπει σε άμεση ανάγκη κάλυψης κεφαλαιακού κενού, ενώ το γεγονός ότι η μορφή του ομολόγου είναι «perpetual» δημιουργεί μεγαλύτερα ερωτήματα.

Ειδικότερα το επιτόκιο χαρακτηρίζεται από γνώστες των ομολόγων ως εξωφρενικά υψηλό για μια τράπεζα που θεωρητικά είναι εντάξει, όσον αφορά τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας, συν του ότι το είδος της έκδοσης δεν συνηθίζεται.


Τα perpetual bonds έχουν ημερομηνία λήξεως το 2049 και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν συμφέρουν σε καμία περίπτωση τον εκδότη, ωστόσο ενδέχεται να περιλαμβάνουν όρους που μειώνουν σταδιακά το επιτόκιο μετά τα πρώτα 10 χρόνια.


Όπως μεταδίδει το Reuters σύμφωνα με τον Chief Financial & Risk Officer του ομίλου, Steen Blaafalk, «η Saxo Bank εκμεταλλεύθηκε μία ευκαιρία για να ανταποκριθεί στις επικείμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις».

 

Δήλωση που μάλλον εντείνει την αρνητική φημολογία υπό την οπτική γωνία πως τέτοιο κόστος δανεισμού μόνο ευκαιρία δεν μπορεί να θεωρηθεί την ώρα που τα επιτόκια βρίσκονται σχεδόν στο μηδέν για τους εύρωστους οικονομικά ομίλους.

 

Α.Τ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.