ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

" Χωρίς έξτρα χρηματοδότηση, τα ΑΕΙ δεν θα λειτουργήσουν το 2015"

16:30 - 23 Νοε 2014 | Ειδήσεις
" Χωρίς έξτρα χρηματοδότηση, τα ΑΕΙ δεν θα λειτουργήσουν το 2015"
Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας θέτουν ζήτημα χρηματοδότησης και χαρακτηρίζουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οξύτατο, σημειώνοντας ότι αν δεν λάβουν έξτρα χρηματοδότηση το 2015 δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα, κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα για τα επείγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι πρυτάνεις ζητούν, μεταξύ άλλων, διευθέτηση εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με «κλείδωμα» του αριθμού των μετεγγγραφομένων βάσει τετραετούς προγραμματικής συμφωνίας, λέγοντας πως η εξεύρεση πόρων και εκπαιδευτικών απορρέει και από τις αθρόες μετεγγραφές.

Στη Σύνοδο που συνεδρίασε το Σάββατο, διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, επιμένοντας στην επιστροφή των υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοιες προτάσεις έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αναφορικά με τους «αιώνιους φοιτητές» προτείνουν έξτρα εξεταστική τον Φεβρουάριο, δίνοντας παράταση στην πράξη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

 

:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.