ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις μεταγραφές στα ΑΕΙ

18:35 - 28 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Προσφυγή στο ΣτΕ για τις μεταγραφές στα ΑΕΙ
Την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου το οποίο καθορίζει τις μετεγγραφές των φοιτητών ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 καθηγητές των σχολών αυτών.

Με την προσφυγή τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους, στο υπάρχον το νομοθετικό πλαίσιο, τονίζοντας ότι αυτό ευνοεί τις μετεγγραφές με αποτέλεσμα στις Σχολές να φοιτούν πολλοί περισσότεροι φοιτητές από αυτούς που μπορούν να εκπαιδευθούν. 


Η προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, και όπως επισημαίνεται σε αυτή οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν το καθεστώς των μετεγγραφών αυξάνουν τον αριθμό των σπουδαστών σε 290 τουλάχιστον από τους 60 που δήλωσε η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, ότι μπορεί να εκπαιδεύσει.


Ακόμη, σημειώνεται ότι η πολιτεία δεν εκπόνησε καμία σχετική μελέτη για τους υπεράριθμους σπουδαστές, ούτε έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η εν λόγω Σχολή του ΕΜΠ, ακόμα και με τους υπάρχοντες σπουδαστές σήμερα, με μεγάλη δυσκολία επιτελεί τις διδακτικές, ερευνητικές και διοικητικές λειτουργίες της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.