ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζητιέται στα dealing rooms στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Η ψηφοφορία της Ελβετίας και η επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στο στόχαστρο των traders

Barclays: Το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία με μεγάλη διαφορά από τις θετικές ψήφους ώθησε το EUR/CHF κοντά σε υψηλά μήνα, με την τράπεζα να διαμορφώνει ανοδική εκτίμηση βραχυπρόθεσμα με στόχο τα 1,2085 και 1,2115 και εντοπίζει σημαντική στήριξη στο 1,2005.

Commerzbank: Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ελβετία δείχνει την εμπιστοσύνη στις πρακτικές της κεντρικής τράπεζας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα ήταν δύσκολη η εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στατηγικής χωρίς την υποστήριξη της πλειοψηφίας. Τώρα η κεντρική τράπεζα μπορεί να συνεχίσει την πολιτική υπεράσπισης του floor στην ισοτιμία.

ΒΝΡ: Η ανακοίνωση των ΡΜΙ της Ευρωζώνης έδειξε για μια ακόμη φορά τη δυσμενή κατάσταση των χωρών της νομισματικής ένωσης. Η ισπανία ήταν η μόνη χώρα που ευνοήθηκε από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου καθώς οι τιμές παραγωγού έπεσαν στις χαμηλότερες τιμές από τα τέλη του 2013.

RBC: Οι εβδομαδιαίες αγορές ABS από την ΕΚΤ που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 500-600 εκ. ευρώ όπως εκτιμά η τράπεζα, σε αντίθεση με τις αγορές ομολόγων που έχει ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα και οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κινηθεί μεταξύ 2-3δις ευρώ την εβδομάδα.

Morgan Stanley: Περιμένει ιδιαίτερα χαλαρά σχόλια από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα και ευνοεί θέσεις short EUR/JPY από το 148,20 με στόχο 138,00 και stop στο 149,20. Εκτιμά ότι το ευρώ θα δεχθεί πτωτικές πιέσεις και εκτιμά ότι μετά τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της ΕΚΤ που ήταν ιδιαίτερα χαλαρά,σε συνδυασμό με τον χαμηλό πληθωρισμό και την ανεμική ανάπτυξη, ο κίνδυνος μιας σημαντικής διόρθωσης στο νόμισμα έχει μειωθεί.

ΒΝΡ: Ανέμενε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τα επίπεδα του 50,00 στο USD/RUB, κάτι που δεν έγινεμε το ρούβλι να καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά. Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας θα έπρεπε να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.