ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο γάμος ομοφυλόφιλων είναι κόντρα στη ανθρώπινη φύση, δηλώνει ο Χ. Αθανασίου

14:26 - 02 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Ο γάμος ομοφυλόφιλων είναι κόντρα στη ανθρώπινη φύση, δηλώνει ο Χ. Αθανασίου
Έντονη αντίθεση με το ενδεχόμενο να νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Δεν το διανοούμαι", ήταν η χαρακτηριστική φράση του Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε κατηγορηματικά πως δεν συζητεί τέτοιο ενδεχόμενο, αφού το απαγορεύει η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - όπως υποστήριξε - κάνει λόγο για άνδρα και γυναίκα.

"Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτήν την κυβέρνηση και με αυτήν την υπουργία ο γάμος" τόνισε.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προωθήσει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αναφέροντας πως έχει συστηθεί επιτροπή στο υπουργείο που θα εξετάσει το θέμα, ενώ εμφανίστηκε προβληματισμένος για το πόσα δικαιώματα μπορούν να εκχωρηθούν στους ομοφυλόφιλους. "Περιοριζόμαστε στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα, πάμε μέχρι υιοθεσίες μέχρι επιμέλειες τέκνων κ.α." αναρωτήθηκε, αναφέροντας ότι πρέπει να δούμε το θέμα από θρησκευτική, πολιτική και κοινωνική άποψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.