ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Η στρατηγική και οι τοποθετήσεις για το 2015

Διατήρηση της τρέχουσας τάσης στις αγορές ή αλλαγή; Τι βλέπει ο ελβετικός κολοσσός;

ΗΠΑ: Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου αναμένεται να έχει αντίκτυπο στον πληθωρισμό, με μια μετριοπαθή αύξηση να αναμένεται μέσα στο 2015, με τον πληθωρισμό όμως να παραμένει κάτω από τον στόχο του 2%.

Ευρωζώνη: Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η ΕΚΤ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγορών μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων και κρατικών χρεογράφων.

Ιαπωνία: Παρά το γεγονός ότι το άσχημο ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου μας έκανε να αναθεωρήσουμε αρνητικά τις εκτιμήσεις της ανάπτυξης του 2014 στο 0,4% από 0,9%, η καθυστέρηση της αύξησης του ΦΠΑ μας οδηγεί σε αναθεωρήσει του πραγματικού ΑΕΠ κοντά στο 1% για το 2015.

Emerging Μarkets: Μειώνουμε τις εκτιμήσεις του ΑΕΠ για το 2015 από 4,9% σε 4,6% και αναμένεται οι τιμές των εμπορευμάτων να πιέσουν τον πληθωρισμό σε πολλές χώρες τους προσεχείς μήνες.

FX Strategy: Η αρνητική εικόνα παραμένει για το ευρώ, το γεν και τη λίρα καθώς ΕΚΤ και BoJ αναμένεται να προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ενώ η ΒοΕ φαίνεται να καθυστερεί την πρώτη αύξηση επιτοκίων.

Latam: Αν και ορισμένοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Βραζιλίας έκαναν outperform το 2014, η μεταβλητότητα του νομίσματος, και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων αναμένεται να πιέσουν περαιτέρω την οικονομία της χώρας το 2015.

 Τιτλοποιημένα προϊόντα: Οι αγορές της ΕΚΤ αλλάζουν τα δεδομένα του προγράμματος ABS και τα spread αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω. Οι νέες εκδόσεις αναμένονται περί τα 115δις, περίπου 55% αυξημένες σε σχέση με το 2014.

Ελβετία: Ενδεχομένως υπάρξει μείωση στους ρυθμούς ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα, όμως αναμένεται αύξηση των εξαγωγών το 2015.


Global Economics: Η παγκόσμια ανάπτυξη το 2015 είναι απίθανο να είναι τόσο αδύναμη όσο και το 2014. Οι εκτιμήσεις μας για το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένουν άνοδο μεταξύ 3%-5% με την παγκόσμια ζήτηση λίγο πάνω από το 3,0% σε σχέση με το 2,6% το 2014. Κάποια στιγμή μέσα στο 2015, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια ενώ Ιαπωνία και Ευρωζώνη θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη προς τις οικονομίες τους.

Αμερική: Η αμερικανική ανάπτυξη αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από 3,0%. Η αγορά εργασίας θα παραμείνει σε θετική τροχιά και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην πιστωτική επέκταση, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου προσφέρουν μια πολύ σημαντική «μείωση φόρου» για τον Αμερικανό καταναλωτή.

Ευρωζώνη: Η Ευρωζώνη διανύει έναν ασυνήθιστα μεγάλο κύκλο απομόχλευσης ο οποίος φθάνει στο τέλος του. Η CS εκτιμά άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,1%.

FX Strategy: Παραμένουμε bullish στο δολάριο έναντι των G10 αλλά και των αναδυόμενων νομισμάτων καθώς εκτιμάται ότι η Fed θα προχωρήσει σε σύσφιξη γρηγορότερα και εντονότερα από αυτό που πιστεύουν οι αναλυτές.

Τεχνική Ανάλυση: Το δολάριο έχει πραγματοποιήσει το στόχο που είχε θέσει η CS και μετά από μια περίοδο σταθεροποίησης αναμένεται να κινηθεί ακόμα υψηλότερα το 2015. Η CS παραμένει bearish για το ευρώ και αναμένει δοκιμασία των επιπέδων 1,2225 και 1,2042. Ο στόχος για το USD/JPY παραμένει στα 120,00, επιμένει με αγορές στο USD/CAD και με πωλήσεις σε AUD/USD και NZD/USD. Όσον αφορά τον S&P 500 βλέπει τις 2118 μονάδες και τα $70,00 για το πετρέλαιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.