ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβλήματα στην Ήπειρο από την έντονη κακοκαιρία

00:05 - 03 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Προβλήματα στην Ήπειρο από την έντονη κακοκαιρία
Σοβαρά προβλήματα στα Ιωάννινα δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ήπειρο, από το μεσημέρι. Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ.

Από τη δυνατή βροχόπτωση, έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια, ενώ σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο.


Επίσης, σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.


Στους δρόμους όπου έχουν πέσει δένδρα και πέτρες εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας καθώς και κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών, ενώ στον δρόμο που συνδέει το χωριό Άρματα με το Δίστρατο, στην Κόνιτσα, υποχώρησε το οδόστρωμα λόγω της ροής χειμάρρου.

 

Λίγο αργότερα ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τα Ιωάννινα χτύπησε και την Ηγουμενίτσα, ενώ από τη δυνατή βροχή κατέβηκαν χείμαρροι με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και πολλά υπόγεια, ενώ λόγω της έντονης νεροποντής κάποιοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους για περισσότερο από μισή ώρα.

 

Επίσης δύο μεγάλοι χείμαρροι έγιναν αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι στο χωριό Μαυρούδι και στα Σύβοτα, όπου επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλά υπόγεια, ενώ μεγάλη κατολίσθηση παρατηρείται στο  Παλιοχώρι, στα Τζουμέρκα που απέχει 35 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:43 - 02 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.