ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Ν. Ρωμανό

23:03 - 02 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Ν. Ρωμανό
Επεισόδια προκάλεσε στα Εξάρχεια ομάδα ατόμων, μετά το τέλος πορείας συμπαράστασης στον καταδικασμένο για ληστεία απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό.

Η πορεία άρχισε στις έξι το απόγευμα από το Μοναστηράκι και ολοκληρώθηκε μετά τις οκτώ το βράδυ, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στον φυλακισμένο απεργό πείνας.


Μετά το τέλος της πορείας άρχισαν και τα επεισόδια σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκαν στο κέντρο των Εξαρχείων.


Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε δίκυκλο έξω από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ μία ομάδα πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην Στουρνάρη, ο οδηγός του οποίου πρόλαβε και το εγκατέλειψε έγκαιρα.


Παράλληλα έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, ενώ έστησαν οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα βρέθηκαν αναποδογυρισμένα, ενώ 4-5 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.


Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, ενώ  προχώρησε σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές από τα στενά και την πλατεία των Εξαρχείων.


Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, και στη Μυτιλήνη.


Ο Νίκος Ρωμανός έχει αρχίσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου ζητώντας εκπαιδευτική άδεια. Σημειώνεται πως οι συγκρατούμενοι του Ρωμανού, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης από την 1η Δεκεμβρίου και ο Γιάννης Μιχαηλίδης από τις 17 Νοεμβρίου, έχουν αρχίσει επίσης απεργία πείνας ως «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


Την ίδια ώρα, σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζουν εάν χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Ν. Ρωμανού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.