ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα όσα ακούγονται για τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ

10:42 - 04 Δεκ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Η μείωση των εκτιμήσεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για το ευρώ

Τους τελευταίους επτά μήνες, κάθε συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi προκαλεί αθρόες πωλήσεις στο ευρώ και οι επενδυτές αναμένουν ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και σήμερα. Παρακάτω υπάρχουν οι απόψεις μεγάλων επενδυτικών τραπεζών αλλά και κάποια κρίσιμα επίπεδα για το EUR/USD.

Η άποψη των επενδυτικών τραπεζών

SocGen: Η SocGen αναμένει κίνηση της ισοτιμίας προς τα 1,2225 αν ο Mario Draghi δεν αποκλίνει των προηγούμενων ομιλιών του. Σε περίπτωση που απογοητεύσει θα μπορούσε να υπάρξει μια ανοδική κίνηση η οποία όμως δε θα κρατήσει καθώς οι επενδυτές θα φροντίσουν να μπουν εκ νέου short πριν από τα NFP της Παρασκευής.

Lloyds Bank: Οι προοπτικές για συνέχεια στις απώλειες του πετρελαίου και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού αναμένεται να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο την κερδοσκοπία έναντι του ευρώ. Στο σενάριο αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή οικονομία. Αν υπάρξουν νέες αρνητικές εκτιμήσεις, το ευρώ θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις.

Danske Bank: Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, δεν αναμένεται η ανακοίνωση κάποιων επιπρόσθετων μέτρων στήριξης από το Mario Draghi, αλλά οι επενδυτές θα αναζητήσουν κάποιες χαλαρές δηλώσεις.

Goldman Sachs: Η αμερικανική τράπεζα παραμένει long στο δολάριο ακόμα και ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, με το μεσοπρόθεσμο στόχο για το EUR/USD να είναι στα 1,2000-1,1950.

Barclays: Δεν αναμένει κάποια μέτρα τόνωσης από τον Draghi σήμερα. Αναμένει όμως μείωση των εκτιμήσεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και αυτό θα είναι μεγάλο χτύπημα στο ευρώ.

Citi: Η τράπεζα πιστεύει ότι ένα QE είναι πολύ πιθανό στις 22 Ιανουαρίου. Μεγάλος ο φόβος της τράπεζας για αρνητική αναθεώρηση στους στόχους για ΑΕΠ και πληθωρισμό.

RBC: Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα στο Q1 του 2015 θα υπάρξει QE από την ΕΚΤ. Οι επενδυτές, σήμερα θα εστιάσουν στις προθέσεις του Draghi σχετικά με το QE.

Ανοιχτές θέσεις στο EUR/USD

Danske Bank: Στόχος τα 1,2289 και τα 1,2242.

Ανοιχτή θέση short έχει και η Morgan Stanley.

Κρίσιμα επίπεδα – Options levels

€640m στα 1,2265
€480m στα 1,2300
€950m στα 1,2350

Η άποψη για short squeeze

Σύμφωνα με commodity desk, η ισοτιμία έχει σημειώσει απώλειες 6% από το Σεπτέμβριο και αυτό κάνει πιθανό το σενάριο ενός short squeeze σε περίπτωση που ο Mario Draghi εμφανιστεί λιγότερο επιθετικός. Ο στόχος ενός short squeeze είναι στα 1,2400, σύμφωνα με το συγκεκριμένο desk.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.