ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταλήψεις δημόσιων κτιρίων από συμπαραστάτες του Ν. Ρωμανού

23:10 - 04 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Καταλήψεις δημόσιων κτιρίων από συμπαραστάτες του Ν. Ρωμανού
Δημόσια κτίρια σε Αθήνα και περιφέρεια κατέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης ομάδες υποστηρικτών του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Στην Αθήνα υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, η οποία εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου.


Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης.


Στην πάτρα ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό που γινόταν το μεσημέρι έξω από το κτίριο, κάποιοι κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο και να μπουν μέσα στο κτίριο.


Σε κατάληψη του κινηματογράφου “Ολύμπιον”, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν, από το μεσημέρι, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.


Υπό κατάληψη τελεί, επίσης από την Τετάρτη, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.