ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αποχή διαρκείας από την Δευτέρα οι δικηγόροι

00:25 - 06 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Σε αποχή διαρκείας από την Δευτέρα οι δικηγόροι
Αποχή διαρκείας από την επόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 αρχίζουν οι δικηγόροι μετά το αποτέλεσμα του πανελλαδικού Δικηγορικού δημοψηφίσματος για την απόρριψη του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής. Παράλληλα ζήτησε να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος,  προκειμένου να συνταχθεί και να επανακατατεθεί το νομοσχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης μολονότι δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, κάλεσε τους δικηγόρους σε διάλογο μέχρι την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Παρά το γεγονός ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει ήδη εκφράσει από τις 28 Αυγούστου αναλυτικά τις θέσεις του  επί του επίμαχου νομοσχεδίου οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη, η Ολομέλεια των Προέδρων εξουσιοδότησε την Συντονιστική Επιτροπή να συμμετάσχει στο διάλογο με βάση τις θέσεις αυτές και να ενημερώσει το Σώμα όταν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή θέσεων εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να επανακαθορίσει τη στάση της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.