ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρέχουν για να προλάβουν τις νέες βροχοπτώσεις στη Ν. Χαλκηδόνα

15:05 - 07 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Τρέχουν για να προλάβουν τις νέες βροχοπτώσεις στη Ν. Χαλκηδόνα
Αυτοψία στις περιοχές της Νέας Χαλκηδόνας, δυτικά της Θεσσαλονίκης, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης,και την υπερχείλιση του ποταμού Αξιού, σε σπίτια και δρόμους , πραγματοποιούν από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Τσουκνιδά.

«Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος και υπερχείλισε παραπόταμος του Αξιού. Από το πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα, έχει υποχωρήσει αρκετά το νερό, ενώ κάναμε παρεμβάσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές» δήλωσε ο κ. Τσουκνιδάς.


Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα του Αξιού, στα Κουφάλια και σ' ένα τρίτο από τα Κουφάλια προς Χαλκηδόνα. Σήμερα γίνονται όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να επιδιορθωθούν τα αναχώματα, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπει το επόμενο διήμερο, νέες βροχές και καταιγίδες .

 

Οι κάτοικοι της Νέας Χαλκηδόνας,  προκειμένου να προστατευτούν από  την εισβολή των υδάτινων όγκων που πλημμύρισαν την περιοχή αναγκάστηκαν  ν' ανέβουν στις στέγες των σπιτιών τους ανέβηκαν.

 

Τα νερά μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα, δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, ενώ αυτοκίνητα καλύφθηκαν από τη στάθμη του νερού.   Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών. Μάλιστα, πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

 

Η άντληση νερών συνεχίζεται σε σπίτια, καταστήματα και μαντριά. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα βούλιαξαν, και πολλοί κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών καλώντας σε βοήθεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 07 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.