ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθετος με τη συνάντηση των γονιών του με τον Α. Σαμαρά ο Ν. Ρωμανός

16:05 - 07 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Αντίθετος με τη συνάντηση των γονιών του με τον Α. Σαμαρά ο Ν. Ρωμανός
Την αντίθεσή του στην προγραμματισμένη για την Δευτέρα συνάντηση των γονιών του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Νίκος Ρωμανός.

Σε σημείωμα του απεργού πείνας που ανέγνωσε έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται, ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Νίκος Ρωμανός, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το αίτημα των γονιών του  να συναντήσουν τον Σαμαρά είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

 

«Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους. Όμως ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων», τονίζει χαρακτηριστικά.


Το πρωί της Δευτέρας στις 11 ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να συναντηθεί με τους γονείς του απεργού πείνας κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του.


Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος σε συνέντευξή του στο «Έθνος», δήλωσε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν ο γιος του φτάσει στο έσχατο σημείο να ζητήσει λύση σωτηρίας.

«Δεν ξέρω, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή μπορεί και να τό 'λεγα... σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου. Μπορεί και να τό 'λεγα, στην πολύ κρίσιμη στιγμή, όμως. Γιατί πονάω...» δήλωσε.

Ο Γιώργος Ρωμανός, λέει ότι δεν του αρέσει που «βασανίζεται το παιδί του ... από αυτό το σάπιο κράτος» ωστόσο υπογραμμίζει ότι αναγνωρίζει το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του.


Σημειώνει δε ότι ποτέ δεν ρώτησε τον γιο του για τη ληστεία του Βελβεντού καθώς θεωρεί ότι μπορεί να εντάσσεται στο σκεπτικό του ότι «εγώ είμαι από αυτούς που θα φτιάξουν έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο». Δηλώνει επίσης ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «πρέπει να κάνει πίσω γιατί αυτός έχει το άδικο» ενώ υπογραμμίζει πως ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλο τον επηρέασε.


«Από τη μια σκοτώνεται ο φίλος του και από την άλλη επιβεβαιώνονται και όλα αυτά που ήξερε. Ήταν ατυχία που βρέθηκε εκεί, ήταν 15,5 χρονών παιδιά. Ο Αλέξης ξεψύχησε στην αγκαλιά του... Μετά ήταν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί. Ο μεγάλος θυμός ήταν το συναίσθημά του. Τον επηρέασε πολύ και υπάρχει αυτό μέσα του».


Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Ρωμανός, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.