ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜ.ΑΡ: Μεταξύ σφύρας και άκμονος. Κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή διάσπαση;

17:31 - 09 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
ΔΗΜ.ΑΡ: Μεταξύ σφύρας και άκμονος. Κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή διάσπαση;
Η απόφαση Σαμαρά να ανοίξει πρόωρα το παιχνίδι της Προεδρικής εκλογής μολονότι αναμενόμενη, αιφνιδίασε αναπάντεχα πολλούς στην πολιτική αγορά και, λειτουργώντας σαν καταλύτης, υποχρεώνει τώρα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σε εσπευσμένη ανασύνταξη προκειμένου να τεθούν σε διάταξη μάχης.

Την Τετάρτη στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα από κοινού με την Εκτελεστική Επιτροπή με σκοπό να εξεταστεί η στάση του κόμματος υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και να διαμορφωθεί η τελική απόφαση ενόψει Προεδρικής εκλογής.

Με βάση μια κυρίαρχη τάση που διαμορφώνεται μάλιστα στο εσωτερικό του κόμματος είναι πολύ πιθανό η ΔΗΜ.ΑΡ να καταλήξει στην συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία ενδέχεται να φθάσει μέχρι την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές.

Χωρίς να επιβεβαιώνουν ευθέως τις παραπάνω πληροφορίες, βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ αναγνωρίζουν εντούτοις,  ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα είναι οριακή και ότι επείγει η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα το απεγκλωβίσουν από το δεινό αδιέξοδο.

Στο τραπέζι ήδη υπάρχει τόσο η απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου για την καταψήφιση της Προεδρικής υποψηφιότητας με βάση και τη θέση της ηγεσίας, ότι απαιτούνται εκλογές για λύσεις με προοδευτικό πρόσημο, αλλά και πρωτοβουλίες όπως αυτές που εκδηλώθηκαν πρόσφατα με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη ο οποίος πάντως δήλωσε πως «η συγκυρία αδικεί την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα», προβλέποντας ότι το κυβερνητικό εγχείρημα δεν θα ευοδωθεί.

Πρόκειται για άποψη την οποία συμμερίζονται και άλλοι συνάδελφοί του στο κόμμα, οι οποίοι δηλώνουν αφενός ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Συνεδρίου, ενώ αφετέρου προσθέτουν, δίνοντας χώρο στην αμφιβολία για την τελική τους στάση, ότι θα προτιμούσαν να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα προκειμένου να αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.