ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επιδείνωση του καιρού – Σε επιφυλακή ο Έβρος

16:57 - 10 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Νέα επιδείνωση του καιρού – Σε επιφυλακή ο Έβρος
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στη νότια χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), στη Στερεά κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης, την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.


Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Τέλος, την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.


Την Τετάρτη  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα οικισμούς στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, καθώς, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.


Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για το ενδεχόμενο να σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που θα είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ακόμα και κατοικημένες περιοχές.


Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.