ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ συνταξιούχος εκπαιδευτικός με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

15:29 - 11 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ συνταξιούχος εκπαιδευτικός με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» εντόπισαν και κατέσχεσαν, σε 8 ταχ. δέματα προερχόμενα από Ναϊρόμπι, τη ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ, βάρους 68 κιλών και 860 γραμμαρίων, την 01/12/2014.

Μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» ενώ συνελήφθη ένας άνδρας ημεδαπός 63 ετών συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από διάφορες χώρες της Αφρικής στη χώρα μας με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων.

Μετά από διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος, την 08/12/2014, σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Πετραλώνων και μετά τη σύλληψη του 63χρονου, εντοπίστηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές άλλα 12 δέματα με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 108 κιλών, προερχόμενα από Ναϊρόμπι, επ' ονόματι του συλληφθέντος. Επίσης την 11/12/2014 εντοπίστηκαν ακόμη δύο δέματα από Γκάνα περιέχοντα την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 18 κιλών, με παραλήπτη τον συλληφθέντα.
Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς επαναπροωθούσε τα δέματα με την ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ στις Η.Π.Α. Επίσης εντοπίστηκαν άλλες 16 αποστολές δεμάτων από τον συλληφθέντα προς τις Η.Π.Α., από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Το «ΚΗΑΤ» καλλιεργείται στην ανατολική Αφρική και την αραβική χερσόνησο, όπου οι ντόπιοι το χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα ως αναζωογονητικό, ενώ ακόμα οι μουσουλμάνοι το χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο του αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Τα φρέσκα φύλλα, τα κλαδάκια και οι βλαστοί του μασιούνται σαν ταμπάκο και συγκρατούνται στη στοματική κοιλότητα, ώσπου να απελευθερώσουν το ενεργό ναρκωτικό. Το ξεραμένο φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρόφημα, όπως το τσάι, ή σαν «πάστα» για μάσημα. Μπορεί ακόμη να καπνιστεί όπως το χασίς.

Το φαινομενικά «αθώο» φυτικό ναρκωτικό, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς η συχνή χρήση του επιφέρει φυσική εξάντληση, εκρήξεις βιαιότητας κι έντονη κατάθλιψη, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία. Προκαλεί ακόμη ανορεξία, ταχυκαρδία, υπέρταση, αϋπνία και εντερικές διαταραχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.