ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως 'βλέπουν' οι μεγάλες τράπεζες τις πρόσφατες κινήσεις στις ισοτιμίες

Που στρέφεται το ενδιαφέρον της αγοράς όσο πλησιάζουμε στο τέλος του έτους

SwissInvest: Η πτώση στο ρούβλι φανερώνει κάτι που η κυβέρνηση της Ρωσίας προσπαθεί να αρνηθεί, ότι δηλαδή η οικονομία της χώρας καταρρέει  υπό το βάρος των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου και φανερώνει την άμεση συσχέτιση της οικονομίας με τις τιμές του μαύρου χρυσού.

ING: Η ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη ZEW έκρυβε μια θετική έκπληξη για τις αγορές αφού φαίνεται να βρήκε στήριξη στο αδύναμο ευρώ και την πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Επόμενη ανακοίνωση που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς είναι την Πέμπτη ο δείκτης Ifo.

Barclays: Οι χθεσινές πιέσεις στα αμερικανικά χρηματιστήρια μείωσαν τη διάθεση της αγοράς για ρίσκο, γεγονός που στήριξε σημαντικά το γεν, με την τράπεζα να εκτιμά ότι πρόκειται για διορθωτική κίνηση, αναζητώντας ευκαιρίες να πουλήσει γεν σε καλύτερα επίπεδα. Η τράπεζα ευνοεί θέσεις long USD/JPY στα επίπεδα του 115,50 και long EUR/JPY στα επίπεδα του 145,65.

Credit Suisse: Η τράπεζα βλέπει λίγους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σημαντικά υψηλότερα το EUR/CHF αν και αναμένει η SNB να διατηρήσει το floor στο 1,2000 και την επόμενη χρονιά.

HSBC: Η Riksbank διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο και αναμένεται να το διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει στα επίπεδα του 2%. Η κεντρική τράπεζα πιστεέυει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στο 2016, με την HSBC να παραμένει σκεπτική σχετικά με το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Επίσης η τράπεζα εκτιμά ότι η ανάπτυξη το 2015 θα απογοητεύσει τις προβλέψεις της Riksbank και θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, οδηγώντας την κεντρική τράπεζα στη λήψη νέων μέτρων, περνώντας σε σρνητικά επιτόκια μέσα στο 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.