ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μια σούπερ χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο"

15:39 - 18 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
"Μια σούπερ χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο"
Σε αντίθεση με την παραγωγή ελαιολάδου σε Ιταλία και Ισπανία, η χρονιά που κλείνει ήταν εξαιρετική για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην Ελλάδα «χαίρονται για μία σούπερ χρονιά για το ελαιόλαδο. Ενώ την περσινή χρονιά η παραγωγή ανήλθε σε 135.000 τόνους, αυτή η χρονιά θα φέρει 280.000 τόνους ως επί το πλείστον γνήσιο ελαιόλαδο, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελαιοπαραγωγών.

Ο Παναγιώτης Ταγάρης, ένας ελαιοπαραγωγός από τη Ζαχάρω της Πελοποννήσου, εμφανίζεται ικανοποιημένος: “Αυτή τη χρονιά ήμασταν τυχεροί. Καμία επιδρομή εντόμων και τέλειος καιρός το καλοκαίρι. Γι' αυτό είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με την παραγωγή μας”».
Αντίθετα, στη γειτονική Ιταλία η κατάσταση είναι απελπιστική. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «μία μαύρη χρονιά για το ελαιόλαδο» και υπογραμμίζει ότι εδώ και πολύ καιρό δεν υπήρξε αντίστοιχα κακή σοδειά. Σύμφωνα με τη FAZ, περισσότερο επλήγησαν οι περιοχές της Τοσκάνης και της Ούμπρια. Κύριες αιτίες θεωρούνται το βροχερό καλοκαίρι και ο δάκος της ελιάς, που κατέστρεψε σημαντικό μέρος της παραγωγής.
Ο αγροτικός σύνδεσμος Coldiretti εκτιμά ότι η παραγωγή ελαιολάδου θα μειωθεί φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 35% σε περίπου 300.000 τόνους. Εξίσου δραματική είναι η εικόνα και στην Ισπανία, όπου εκτιμάται ότι η ελαιοπαραγωγή θα μειωθεί κατά 56% σε σχέση με πέρσι, σημειώνεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.