ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ποδαρικό" στην Κέρκυρα κάνει το πρώτο υδατοδρόμιο

21:29 - 20 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
"Ποδαρικό" στην Κέρκυρα κάνει το πρώτο υδατοδρόμιο
Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψαν σήμερα απόφαση, με την οποία ιδρύεται το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα, με την άδεια να χορηγείται στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, η οποία έγινε παρουσία της υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρου Ανδριώτη, ο κ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: «Σήμερα εισάγουμε μια καινούρια μορφή συγκοινωνίας που συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ προάγει αυτό που εμείς αποκαλούμε "νησιωτικότητα". Όπως έχω τονίσει, η πολυνησία της χώρας αποτελεί για εμάς πλούτο και αναπτυξιακό πλεονέκτημα. Η πατρίδα μας έχει θάλασσα, έχει λίμνες και όλα εκείνα τα φυσικά χαρακτηριστικά για να υποδεχτούμε τη λειτουργία των υδροπλάνων. Σήμερα κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και θα αδειοθοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια, ώστε από φέτος το καλοκαίρι να έχουμε τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων στη χώρα».

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε τα εξής: «Σήμερα δίνουμε μια νέα πνοή στη συγκοινωνιακή κάλυψη της χώρας, εισάγοντας ένα νέο μεταφορικό μέσο που θα διασυνδέει μεταξύ τους τα νησιά, τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις λίμνες αλλά και πολλούς προορισμούς στο εξωτερικό. Θα φέρει πιο κοντά το κέντρο και τους πολίτες μεταξύ τους, και θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στη μεταφορά πολιτών και εμπορευμάτων, όσο και στον τουρισμό».

ydatodromio

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.