ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Έρχεται χιονιάς και πολικές θερμοκρασίες

16:22 - 29 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Έρχεται χιονιάς και πολικές θερμοκρασίες
Τσουχτερό κρύο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας προβλέπει από τις πρωινές ώρες της Τρίτης έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα την  Τρίτη, αναμένονται  πυκνές χιονοπτώσεις  στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).


Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και θα πνέουν με 7-9 μποφόρ  στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.


Έκτακτα μέτρα από τους δήμο Αθηναίων 


Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων.

Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ-Exelixis, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ – ΕΜΕ κ.α.), ξεκινούν τις επί τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους συμπολίτες μας και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.


Από την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες,  η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα  (Ταυγέτου 60 – τηλ. 210.2231419) και το Γραφείο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στον Κολωνό.(Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35 – Τηλ. 210.5157882)


Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595.


Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από αύριο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.