ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κλοιό χιονιά η χώρα

17:42 - 30 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Σε κλοιό χιονιά η χώρα
Σε «λευκό κλοιό» βρίσκεται από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα να συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.


Το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειξε ακόμα και τους  -11 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά τους -7, στην Καστοριά τους -6, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες στην Αλεξανδρούπολη τους -1, ενώ στην Καβάλα ο υδράργυρος έχει πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου.


Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται και  στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.


Στην Κορινθία και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και σε όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο Λεβίδι από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα.


Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.


Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία τού δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με πολύ χαμηλές ταχύτητες.


Χιόνια και στην Αττική


Από το πρωί χιονίζει και σε πολλές περιοχές και της Αττικής και συγκεκριμένα στη  Πεντέλη, την Πάρνηθα, τον  Άγιο Στέφανο, τον  Διόνυσο, και  στα βόρεια προάστια της Αθήνας. 


Λόγω των καιρικών συνθηκών διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται στις περιοχές Ψάθας, Πόρτο Γερμενού, Οινόης, Βιλίων, Αλεποχωρίου και επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων. 

Επίσης, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου- Ωρωπού, Καλάμου- Ωρωπού, Καπανδριτίου- Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας, λόγω της χιονόπτωσης.

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν από το κύμα κακοκαιρίας, διαβεβαίωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων, λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.


Παραμονή Πρωτοχρονιάς με κρύο και χιόνια


Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την  παραμονή Πρωτοχρονιάς, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό στα βόρεια.


Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν πιθανόν τοπικά τα 10 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, και ο παγετός θα είναι ισχυρός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από -20 έως -10 βαθμούς).

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 30 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.