ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταλαιπωρία και προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

13:26 - 31 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Ταλαιπωρία και προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία
Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και το δίκτυο της ΔΕΗ προκλήθηκαν σήμερα Τετάρτη από νωρίς το πρωί από τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, πολλές ήταν οι οδικές αρτηρίες της χώρας στις οποίες η κυκλοφορία διεκόπη λόγω της έντονης χιονόπτωσης και φυσικά σε άλλες η μετακίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Αττική διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται:

- στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, ύψος Σ.Ν. Πεντέλης ¨414¨, έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου,
- στη Λεωφ. Πάρνηθας, από 22ο χλμ. (Τελεφερικ) – εως το Καζίνο,
- στην Π.Ε.Ο. Αθηνών –Θηβών από την 4η χ/θ ρεύμα προς Θήβα περιοχή Μάνδρας,
- στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από την 30η χ/θ, ρεύμα προς Αθήνα,
- στην Επ.Ο. Ελευσίνας –Δερβενοχωρίων και
- στη Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.

 

Εν τω μεταξύ, και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ιδιαίτερα στο ρεύμα προς Αθήνα, οι οδηγοί βίωσαν ταλαιπωρία πολλών ωρών, καθώς τα διερχόμενα οχήματα παρέμειναν επί πολλές ώρες ακινητοποιημένα.

 

Για παράδειγμα, χτες λίγο μετά τις 22:00, μια μια νταλίκα που κινείτο με κατεύθυνση την Αθήνα δίπλωσε στο 105ο χλμ κοντά στο Ακραίφνιο. Η κυκλοφορία διακόπηκε επί περίπου 10 λεπτά, ενώ μέχρι να απομακρυνθεί η νταλίκα από το οδόστρωμα η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν επί ώρες από ένα ρεύμα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη βραδυπορία.

 

Επίσης, λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα στο ίδιο σημείο της Εθνικής ντεραπάρισε λεωφορείο που κινείτο επίσης προς Αθήνα με συνέπεια να διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία. Περίπου στις 7.00 το πρωί γερανός που έφτασε στο σημείο απομάκρυνε το λεωφορείο, ενώ χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για επανέλθει η ομαλή ροή αφού εκατοντάδες φορτηγά και Ι.Χ. είχαν παραμείνει εγκλωβισμένα για περισσότερο από τρεις ώρες στο εθνικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.

 

Προβλήματα και στην ακτοπλοϊα

 

Παράλληλα, προκλήθηκαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους ακόμα και τα 9 με 10 μποφόρ και καθιστώντας απαγορευτικό τον απόπλου πλοίων.

 

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

 

Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

 

Διακοπές ρεύματος

 

Επίσης, διακοπές ρεύματος σημειώνονται από νωρίς σήμερα το πρωί σε περιοχές της Αττικής, λόγω πτώσης δέντρων -από τον δυνατό αέρα- στο δίκτυο της ΔΕΗ.

 

Τα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στις περιοχές Μελίσσια, Άνοιξη και Δροσιά. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), συνεργεία της επιχείρησης βρίσκονται στα σημεία των βλαβών για αποκατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.