ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χέρια της αστυνομίας ο Χριστόδουλος Ξηρός

17:05 - 03 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Στα χέρια της αστυνομίας ο Χριστόδουλος Ξηρός
Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο ο δραπέτης καταζητούμενος μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο Χρ. Ξηρός συνελήφθη όταν βγήκε από το σπίτι-κρησφύγετο, το οποίο είχε νοικιάσει ο ίδιος με ψευδή στοιχεία, πριν από δύο μήνες. Είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά του και το μούσι του, και ενώ οπλοφορούσε δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα όπλο με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση, καθώς και ένας γεμιστήρας με 13 σφαίρες.


Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του είχαν βρει άνθρωπο με τον οποίο είχε επαφές. Σε συνδυασμό με παρακολούθηση κλήσεων άρχισαν τις έρευνες στην περιοχή και αφού εντόπισαν το σπίτι το έθεσαν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μόλις είδαν τον «Μανώλη» της 17Ν να βγαίνει από τη μονοκατοικία, στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Μερκούρη, κατάφεραν να τον συλλάβουν. 

Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν, o αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνάκης ανέφερε πως το σπίτι-κρησφύγετο εντοπίστηκε έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν το εσωτερικό της μονοκατοικίας σπιθαμή προς σπιθαμή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλος οπλισμός, αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να υποδείξουν συνεργούς του.  Από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα κριθεί εάν η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονος και διαρκής» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέφερε την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

«Το κράτος λειτουργεί. Είμαι ευτυχής που έχω την ευθύνη αυτού του υπουργείου. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με αυτή τη φυσική ηγεσία της της Αστυνομίας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη,  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλος οπλισμός, αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που μπορεί να υποδείξουν συνεργούς του.

Τόσο ο κ. Κικίλιας, όσο και ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ απέφυγαν να απαντήσουν εάν ο Χριστόδουλος Ξηρός προετοίμαζε κάποιο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, λέγοντας πως είναι σε εξέλιξη έρευνες.

«Συνεχίζονται  οι έρευνες όχι μόνο στην Ανάβυσσο αλλά και σε άλλες περιοχές» δήλωσαν.

Από την πρώτη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατιής στο σπίτι εντόπισαν ένα κομμάτι από αντιαρματιό εκτοξευτή RPG, επτά καλάσνικοφ και στοιχεία για δύο άτομα που είχαν περάσει από εκεί, τα οποία εκτιμούν ότι έκρυβαν τον τρομοκράτη, ενώ ψάχνουν και για ένα αυτοκίνητο, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.



Την σύλληψη ανακοίνωσε μέσω twitter η Ελληνική Αστυνομία, ενώ σχετική ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας.«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ» έγραψε ο υπουργός.


Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρήθηκε δραπέτης στις 6 Ιανουαρίου του 2014 όταν  δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας που είχε λάβει.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:54 - 03 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.