ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο εδώλιο του κατηγορημένου και ο Διώτης για την λίστα Λαγκάρντ

19:31 - 08 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Σε δίκη, με την κατηγορία της απιστίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή, στο σύνολο της, την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Μανώλη Δράκου, παραπέμποντας σε δίκη τον Ιωάννη Διώτη μόνο για το κακούργημα της απιστίας και απαλλάσσοντας τον από το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού Δημοσίου.


Οι δικαστές έκριναν ότι ο κ. Διώτης, δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν πάνω από 2.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους, ενώ απορρίπτουν τον ισχυρισμό του ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.


Απαλλακτικό βούλευμα για Καπελέρη


Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσεται των κατηγοριών ο έτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι δεν έλαβε ποτέ ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε εντολή να διενεργήσει έλεγχο.


Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου


Για την πολύκροτη υπόθεση, ήδη έχει προσδιοριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.


Η ημερομηνία έναρξης της δίκης προσδιορίστηκε από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαο Πάσσο.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.