ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση ως τις 30 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις απαλλαγής ΦΠΑ

15:41 - 12 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Παράταση ως τις 30 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις απαλλαγής ΦΠΑ
Παράταση ως τις 30 Ιανουαρίου δίνεται στην προθεσμία για τις επιχειρήσεις με έσοδα έως 10.000 ευρώ να υποβάλουν την αίτηση για ένταξη στο νέο καθεστώς που απαλλάσσει από το ΦΠΑ.

Η προθεσμία έληγε σήμερα, αλλά με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, δίνεται παράταση χωρίς την επιβολή προστίμων ή άλλων κυρώσεων.

 

«Με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, χωρίς την επιβολή προστίμων ή άλλων κυρώσεων, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων μεταβολών, οι οποίες υποβάλλονται εντός δεκαημέρου από την έναρξη της διαχειριστικής-φορολογικής περιόδου 2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ο λόγος της παράτασης ήταν ότι η εγκύκλιος που έδινε διευκρινήσεις για το θέμα εκδόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Σε αυτή ορίζεται ότι οι εφορίες και ειδικότερα το τμήμα μητρώου θα παραλαμβάνουν δηλώσεις μετάταξης υποκείμενου στο ΦΠΑ από το κανονικό καθεστώς στο απαλλασσόμενο χωρίς να διενεργείται έλεγχος κατά το στάδιο της υποβολής της αίτησης. Οποιοσδήποτε έλεγχος θα έπεται της υποβολής της αίτησης.

 

Μάλιστα, σε πολλές εφορίες καταγράφηκαν προβλήματα, καθώς δεν είχαν δοθεί ρητές οδηγίες από τη φορολογική διοίκηση για την ακριβή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.