ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην "Αγγελική" στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

16:12 - 15 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Στην "Αγγελική" στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά τη σύλληψη δύο συνεργατών του, του 54χρονου απότακτου αστυνομικού και του 37χρονου Αλβανού ο οποίος είχε νοικιάσει το κρησφύγετο της Αναβύσσου.

Έως και το πρωί ερευνήθηκαν τρία σπίτια και συγκεκριμένα δύο σε Σεπόλια και Γλυφάδα, που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες, καθώς και το πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στη Μάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σπίτια δεν βρέθηκε οπλισμός.

 

Επόμενος στόχος της ΕΛΑΣ είναι ο εντοπισμός της «Αγγελικής», της 22χρονης φοιτήτριας, που φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα υπόθαλψης και υποστήριξης του Ξηρού, καθώς και η ταυτοποίηση των άλλων συνεργατών του, κυρίως ποινικών, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα συμμετείχαν στη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.


Επίσης, η Αντιτρομοκρατική ερευνά προκειμένου να βρει τα ίχνη άλλου προσώπου που φέρεται να έχει νοικιάσει κρησφύγετο στο Λουτράκι.


Ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, που συνελήφθη στην Καλαμάτα, υπηρετούσε παλαιότερα στην ΕΚΑΜ και μάλιστα είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ, που κατέληξε σε φιάσκο.


Πάντως, η σχέση του με τον Ξηρό προέκυψε τον τελευταίο καιρό, μέσω του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία ποινικών αδικημάτων και φέρεται ότι ανήκει στην ομάδα έγκλειστου των φυλακών, που εμπλέκεται σε εκβιάσεις και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.


Οι δύο συλληφθέντες ήταν στην ομάδα υπόθαλψης και υποστήριξης του Χριστόδολου Ξηρού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.