ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συλλήψεις στην Αθήνα δεν έχουν σχέση με τις έρευνες για τους τζιχαντιστές στο Βέλγιο

12:25 - 18 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Οι συλλήψεις που έγιναν το Σάββατο από την ΕΛΑΣ στην Αθήνα δεν έχουν σχέση με τις έρευνες για τους τζιχαντιστές στο Βέλγιο, σύμφωνα με τις βελγικές εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον τζιχαντιστικό πυρήνα στη χώρας τους.

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το βράδυ πηγές της ΕΛΑΣ έκαναν λόγο για συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, ένας από τους οποίους φερόταν να είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής που από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται ως επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα στη χώρα.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στείλει γενετικό υλικό και αποτυπώματα στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται πράγματι γι' αυτόν.

 

Όταν ρωτήθηκε για τον Αμπααούντ η ομοσπονδιακή εισαγγελία αρνήθηκε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν διοικούσε και χρηματοδοτούσε το δίκτυό του από την Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αναφέρουν πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Αμπααούντ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον αδελφό ενός από τους φερόμενους ως τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο κρησφύγετό τους στη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, το βράδυ της Πέμπτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:18 - 18 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.