ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιμένουν οι μεγαλύτερες τράπεζες από την ΕΚΤ

Τι θα μπορούσε να απογοητεύσει και τι να εκπλήξει τις αγορές;

RBS: Πρόσφατα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της σχετικά με το ύψος του QE σε 650δις ευρώ από 500δις ευρώ προηγουμένως, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα συντηρητικό σενάριο και κάλλιστα θα μπορούσε να φτάσει το 1τρις ευρώ.

Barclays: Αναμένει η ανακοίνωση να αφορά σε αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 500-750δις και εκτιμά ότι η ρητορική των ανακοινώσεων θα υποδεικνύει τη διατήρηση του προγράμματος για όσο ο πληθωρισμός και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό παραμένουν σε μη-αποδεκτά επίπεδα.

BofAML: Αναμένει το QE της ΕΚΤ μεταξύ 500δις ευρώ και 700δις ευρώ  για διάστημα 18 μηνών και το κλειδί είναι ,κατά την τράπεζα, κατά πόσο ο Ντράγκι θα μπορέσει να δημιουργήσει την αίσθηση ενός προγράμματος χωρίς όρια.

Jefferies: Απεριόριστη ρευστότητα για ακαθόριστο χρονικό ορίζοντα είναι η εκτίμηση της Jefferies,που αναμένει η ΕΚΤ να μην επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο νούμερο, αλλά να δηλώσει ότι θα κάνει ‘ότι χρειαστεί’ για να αυξήσει τον πληθωρισμό και τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

Morgan Stanley: Αναμένει 500δις ευρώ αγορές κρατικών ομολόγων και 100δις ευρώ αγορές εταιρικών ομολόγων. Το πρόγραμμα πιθανό να μοιραστεί αναλογικά στις χώρες.22 01 15 ecb

JP Morgan: Αναμένει αγορές ύψους 500 δις ευρώ σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών, με ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να κάνει επιπλέον βήματα αν χρειατεί.

DB: 500δις ευρώ σε διάστημα 2 ετών αναμένει η Deutsche Bank , με την υποχρέωση να αφορά στις επιμέρους κεντρικές τράπεζες.

Commerzbank: Αναμένει ότι δε θα υπάρξει σαφής αναφορά στο ύψος του προγράμματος, παρά αναφορά ότι οι αγορές συνεισφέρουν στην αύξηση του ισοζυγίου γρήγορα προς τα επίπεδα του 1ου τριμήνου του 2012, δηλαδή περί τα 3τρις ευρώ. Με βάση τα μοντέλα υπολογισμού της τράπεζας κάτι τέτοιο θα χρειαστεί αγορές ύψους 700δις ευρώ , ή και μεγαλύτερες ανάλογα με το πόσο γρήγορα θέλει η ΕΚΤ να επιτύχει το στόχο της.

Nomura: Αναμένει το πρόγραμμα μεταξύ 700-750δις ευρώ και εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορές στοιχείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τουλάχιστον 40δις ευρώ ανά μήνα και για όσο διάστημα χρειαστεί ανάλογα με τη μεσοπρόθεσμη εκτίμηση του πληθωρισμού. Επίσης αναμένει αγορές κρατικών ομολόγων ύψους τουλάχιστον 25δις ευρώ ανά μήνα.

Goldman Sachs: Διετής διάρκεια με το ύψος του προγράμματος να κυμαίνεται μεταξύ 500δις ευρώ και 1τρις ευρώ.

UBS: Πρόγραμμα ύψους 1 τρις ευρώ με διετή διάρκεια αναμένει η τράπεζα.

Citi: Εκτιμά η ΕΚΤ να προχωρήσει αρχικά σε αγορές ύψους 600δις ευρώ σε διάστημα δύο ετών, με τα 500δις να αφορούν σε κρατικά ομόλογα και τα 100δις να αφορούν σε εταιρικά.

SocGen: Αναμένει το πρόγραμμα να έχει ύψος 500-550δις ευρώ και να διαρκέσει 2 χρόνια. Προκειμένου η ΕΚΤ να φτάσει τον στόχο του 1τρις ευρώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε αγορές κατά 20% από τα ABS, καλυμένα ομόλογα, εταιρικά ομόλογα και τις ευρωπαϊκές εκδόσεις. Αυτά σαν σύνολο θα μπορούσαν να φτάσουν τα 400-450δις ευρώ, όπου αν προστεθούν και αγορές κρατικών ομολόγων 500-550 δις ευρώ θα μπορούσε να φτάσει τον στόχο του 1τρις.

Credit Suisse: Αναμένει μια πιο προσεκτική προσέγγιση από την ΕΚΤ, με εβδομαδιαίες αγορές ύψους 10-20δις ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.