ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε είναι πιθανή μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed;

Oι εκτιμήσεις των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της FOMC

Barclays: Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά διατηρεί και μια μικρή επιφύλαξη για μια κίνηση αργότερα.

BofAMerrill: Το βασικό σενάριο της τράπεζας θέλει την πρώτη αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Επιπλέον, παραμένει θετική για την πορεία του αμερικανικού νομίσματος.

BNPParibas: Τον Ιούνιο αναμένει η γαλλική τράπεζα την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. η επόμενη συνεδρίαση της Fed αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που μεσολαβούν αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας. Επιπλέον, η BNP εκτιμά ότι η Fed θα απορρίψει και τον όρο «υπομονή».

ANZBank: Συνολικά, το συμπέρασμα της Fed ήταν περισσότερο dovish αλλά παραμένει στην ίδια ακριβώς λογική που θέλει την πρώτη αύξηση στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Rabobank: Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η Fed δε θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, μέχρι και το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα αυτή να μετατεθεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

CreditAgricole: Σύμφωνα με τα σχόλια της Yellen αλλά και την ύπαρξη της λέξης «υπομονή», η CA θεωρεί ότι θα χρειαστούμε κι άλλες συνεδριάσεις της Fed μέχρι να έχουμε την πρώτη αύξηση επιτοκίων.

SEB: Η Fed εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί με καθυστέρηση προς το 2,0% μεσοπρόθεσμα και αυτό αναγκάζει την εκτίμησή μας για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων να μεταφερθεί στο Σεπτέμβριο.

DanskeBank: Αν και γενικότερα η Fed κινήθηκε στη λογική των προηγούμενων meetings, η ύπαρξη της λέξης «υπομονή» σημαίνει ότι στα meetings του Ματίου και του Απριλίου, μια αύξηση επιτοκίων θα είναι εκτός ατζέντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.