ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θερίζει» η γρίπη- Άλλοι τρεις νεκροί- 25 σύνολο

23:30 - 29 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
«Θερίζει» η γρίπη- Άλλοι τρεις νεκροί- 25 σύνολο
Τρεις νέοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Συνολικά 25 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 37 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική.

Από την έναρξη της περιόδου έξαρσης, 78 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί στην εντατική. Οι επιστήμονες βρίσκονται σε επιφυλακή και αναμένουν αυξημένα κρούσματα. 


Κα αυτό γιατί το στέλεχος του ιού που επικρατεί φέτος είναι μεταλλαγμένο και δεν καλύπτεται πλήρως από το διαθέσιμο αντιγριπικό εμβόλιο.


Η περίοδος έξαρσης αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.


Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της έγκαιρης ιατρικής παρέμβασης, ώστε τα αντιικά φάρμακα να χορηγούνται το δυνατό συντομότερα. Η θεραπεία έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, όταν χορηγείται τις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Τα φάρμακα βέβαια, είναι απαραίτητα και μετά το διάστημα αυτό, ιδιαίτερα στις σοβαρές περιπτώσεις.


Οι ασθενείς υψηλού κινδύνου (χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι) που παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό τους. 

Συμπτώματα που θα πρέπει να αξιολογούνται από γιατρό είναι: υψηλός πυρετός, πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις, έντονη κούραση, καταρροή, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, ξηρός βήχας. Στα παιδιά μπορεί να παρουσιαστεί και ναυτία, εμετός ή διάρροια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:22 - 29 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.