ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει στο «όχι» η Μέρκελ αλλά το Spiegel έχει άλλη άποψη

11:41 - 31 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Επιμένει στο «όχι» η Μέρκελ αλλά το Spiegel έχει άλλη άποψη
Κάθετα αντίθετη παραμένει η Γερμανίδα καγκελάριος  Ανγκελα Μέρκελ σε ενδεχόμενο "haircut" του Ελληνικού χρέους, ωστόσο κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt ανέφερε πως  η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης.

"Εχει υπάρξει ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ αναφορικά με τις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως "εμείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση".

 

Σημειώνεται πως  νωρίτερα η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο υποστήριζε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει 20 δισ. ευρώ ως βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύεις των μνημονίων.

 

Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπροστά στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας που ακολούθησε την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κατακόρυφης μείωσης των εσόδων και της εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες σκέφτεται να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να μην καταρρεύσει οικονομικά παρέχοντάς της ένα επιπλέον δάνειο 20 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.