ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

RBA: Προς μείωση επιτοκίων αυτή την εβδομάδα

Η Barclays αναμένει μια μείωση επιτοκίων κατά 0,25% αν και σε μια γενικότερη έρευνα μεταξύ αναλυτών, μόνο 6 στους 27 πιστεύουν σε μια μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές που ακολουθούν τασικές στρατηγικές και macro-driven στρατηγικές θα πρέπει να εξετάσουν πωλήσεις στο AUD/USD καθώς την τρέχουσα εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια, όπως αναφέρει σημερινό report της Barclays.

Η Barclays αναμένει μια μείωση επιτοκίων κατά 0,25% αν και σε μια γενικότερη έρευνα μεταξύ αναλυτών, μόνο 6 στους 27 πιστεύουν σε μια μείωση των επιτοκίων. Η Barclays υποστηρίζει ότι ακόμα και η αγορά των derivatives προεξοφλεί μια μείωση των επιτοκίων. Μια μείωση των επιτοκίων, η οποία θα γίνει και πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς, θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στο AUD. Αυτό είναι σύμφωνο και με την τεχνική εικόνα που έχει η Barclays για την ισοτιμία.

Σχετικά με τα πρακτικά (Παρασκευή), η Barclays εκτιμά ότι θα υπάρξει υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης για την αυστραλιανή οικονομία.

02 02 15 audtech

Από τεχνικής σκοπιάς, ένα κλείσιμο κάτω από τα 0,77000 θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιέσεις για το AUD/USD. Η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων ενισχύει την αδυναμία στο AUD. Επιπλέον, οι αποδόσεις των 10ετών βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Ο επόμενος στόχος για την ισοτιμία είναι στα 0,7100.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.