ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως σχολιάζουν Barclays και CA την απόφαση της ΕΚΤ

Τι κινήσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα και από άλλες κεντρικές τράπεζες

Barclays: Η απόφαση της ΕΚΤ ήταν ένα ‘νεύμα’ προς την Ελλάδα να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις της σχετικά με το χρέος. Η τράπεζα εκτιμά ότι ακόμη είναι πιθανή μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, αλλά θεωρεί ότι οι πιθανότητες μια εξόδου της Ελλάδας είναι πιο αυξημένες τώρα σε σχέση με το 2012.

CreditAgricole: ‘Ριψοκίνδυνη’ και ‘υπολογισμένη πολιτική κίνηση’ χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΚΤ, που ενώ αποκλείει την Ελλάδα από την απευθείας χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα της επιτρέπει να δανείζεται μέσω του μηχανισμού ELA, με μεγαλύτερο κόστος. Αυτή η απόφαση αποσκοπεί σε πιέσεις προς τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δημιουργεί το ρίσκο να προκαλέσει φυγή καταθέσεων, κάνοντας απαραίτητη την επέκταση του ELA.

SwissInvest: Η ΕΚΤ έχει αναφέρει πολλές φορές ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν ευθύνη της κάθε χώρας και η πρόσβαση σε φθηνή ρευστότητα θα μπορούσε να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτή ακριβώς την άποψη θέλει να κάνει πράξη η κεντρική τράπεζα με την τελευταία της απόφαση.


Citigroup: Μικρές οι πιθανότητες η κεντρική τράπεζα της Δανίας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελβετίας και να σταματήσει να υπερασπίζεται τη σταθερότητα νομίσματος. Είναι πιθανό να χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα για να διατηρήσει το peg στο νόμισμα , παρεμβαίνοντας στην αγορά συναλλάγματος και ενδεχομένως μειώνοντας τα επιτόκια σε αρνητικά επίπεδα.

RBS: Αναμένει μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες της Τουρκίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

DNB: Εκτιμά ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς το DKK αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα της Δανίας σε περαιτέρω παρεμβάσεις.

ΜΚΒ: Μετά τα χαλαρά σχόλια από την κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας αναμένει μείωση στα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, εκτιμώντας τη μείωση στο 0,10% που θα διαμορφώσει τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 2,1% χωρίς όμως να αποκλείει και μια μεγαλύτερη μείωση κατά 0,20%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.