ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρές χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

23:30 - 09 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Σφοδρές χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από το απόγευμα, καθώς ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις πλήττουν σταδιακά όλη τη χώρα, ενώ κατακόρυφη είναι και πτώση της θερμοκρασίας.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από τα βόρεια,  και θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από την Τρίτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε Μακεδονία και Θράκη.


Το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου σε Φλώρινα και Κοζάνη, -3 σε Καστοριά, μηδέν σε Σέρρες και Νευροκόπι Δράμας.


Εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν διαπιστωθεί προβλήματα σε ορισμένους οδικούς άξονες. Στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), ενώ από παρακαμπτήριες οδούς διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, στο σημείο της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού.


Στην Καστοριά, λόγω διάβρωσης του οδοστρώματος διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς) από 11ο έως 21ο χλμ.


Λόγω του χιονιού, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους θέλουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στο νομό Πέλλας, αλλά και όσους κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ, και Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από 35ο έως 45ο χλμ.


Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.


Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσα οχήματα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Σερρών - Βροντούς, ενώ στο σημείο αναμένεται και εκχιονιστικό μηχάνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.


Στο νομό Ιωαννίνων το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς στο Μέτσοβο και -3 στο Ανατολικό Ζαγόρι. Από τις 6 το πρωί, χιονίζει και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ στην Κόνιτσα σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.


Ασταμάτητα χιονίζει και σε όλη τη Φθιώτιδα, με το χιόνι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Φθιώτιδας να  φτάνει τα 10 με 15 εκατοστά. 


Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην Αττική από το απόγευμα της Δευτέρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου. Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη Λ. Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Παράλληλα, διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, από το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το επόμενο διήμερο προβλέπονται:

 

  • Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. (Από το απόγευμα της Δευτέρας, στις περιοχές περιλαμβάνεται και η Αττική κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νομού).
  • Βόρειοι άνεμοι που τη Δευτέρα (09-02-2015) η έντασή τους θα φτάνει στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ, στα ανατολικά τα 8 με 10 μποφόρ έως την Τρίτη (10-02-2015) ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 μποφόρ έως και την Τετάρτη (11-02-2015).
  • Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Δευτέρα (09-02-2015) σε όλες τις ανατολικές και νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας που σταδιακά την Τρίτη (10-02-2015) θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
  • Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας την Τρίτη (10-02-2015) ενώ στις υπόλοιπες την Τετάρτη (11-02-2015), όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα (09-02-2015) και στα ηπειρωτικά από την Τρίτη (10-02-2015) θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.