ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαλσιανί (HSBC): Ο Σαρκοζί εκβίαζε τον Γ. Παπανδρέου

18:04 - 10 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Φαλσιανί (HSBC): Ο Σαρκοζί εκβίαζε τον Γ. Παπανδρέου
Φαίνεται πως ο Ερβέ Φαλσιανί αγαπά τις εκπλήξεις. Ο άνθρωπος της HSBC που φρόντισε πριν αποχωρήσει από την Τράπεζα να πάρει στις αποσκευές του διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία τις οποίες εν συνεχεία μοσχοπούλησε στις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, προκαλεί όχι μέσω της γνωστής «λίστας Λαγκάρντ» αυτή τη φορά, αλλά, με ένα βιβλίο-φωτιά!

Στο βιβλίο του που πρόκειται να κυκλοφορήσει την προσεχή εβδομάδα, ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έπεσε θύμα ωμού εκβιασμού, με αποτέλεσμα να συνθηκολογήσει με την τρόϊκα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του Μαργαρίτα ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν βγάλει παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, η οποία προδημοσιεύει μερικά αποσπάσματα του βιβλίου Φαλσιανί η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας.

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει μεταξύ άλλων ο Φαλσιανί, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται από τις αρχές της Ελβετίας.

Κίνημα: Μήνυση και αγωγή για τα περί λίστας Λαγκάρντ

Μήνυση και αγωγή προτίθεται να καταθέσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή τα δημοσιεύματα περί αναφοράς της Μαργαρίτας Παπανδρέου σε λίστα καταθετών. Το Κίνημα σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «αλητεία στο απόγειό της. Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ τονίζεται ότι «όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών».
«Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις... εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή. Φτάνει πια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.