ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Λούκα δεν αρέσει στoν Μάριο

12:45 - 17 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Γιατί η Λούκα δεν αρέσει στoν Μάριο
Μπλόκο στα σχέδια για την αλλαγή της ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας έθεσε η ΕΚΤ μέσω επιστολής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας με την οποία υπενθυμίζει στην Κυβέρνηση πως οποιαδήποτε αλλαγή στις διοικήσεις των τραπεζών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον εφόσον αυτές εγκριθούν από αυτή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τονίζεται ότι για να πραγματοποιηθούν αλλαγές στις διοικητικές πυραμίδες των τραπεζών θα πρέπει να εγκριθούν από την Εποπτεία και για τον σκοπό αυτό οι υποψήφιοι για ανώτατες θέσεις θα πρέπει να περνούν από συνέντευξη.


Η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδίδεται από πηγές του χώρου στο ότι η κ. Λούκα Κατσέλη που είναι δεδομένο ότι προορίζεται  για τη θέση του προέδρου της Εθνικής, είναι ένα πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν ενστάσεις μια και ήταν ο εμπνευστής του νόμου για  τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Ο γνωστός  και ως «νόμος Κατσέλη», θεωρείται ότι έπληξε τα συναλλακτική ήθη, ενθαρρύνοντας την κουλτούρα της μη πληρωμής υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, ενώ  της  καταλογίζουν  ότι αγνόησε πολλές από τις παρατηρήσεις της ΕΚΤ για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Σημειώνεται πως η επιστολή έφτασε στις τράπεζες την Δευτέρα και  λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο αναμενόταν να συζητηθεί και το ζήτημα των διοικητικών αλλαγών. Τελικά, το Δ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε και πηγές της Εθνικής Τράπεζας αποδίδουν τη μετάθεση σε τεχνικούς λόγους και το αποσυνδέουν από την επιστολή.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:12 - 17 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.