ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν στο παρασκήνιο λέει η WSJ-Ο Σόιμπλε μπλοφάρει λένε οι F.T.

11:21 - 20 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ στηρίζουν στο παρασκήνιο λέει η WSJ-Ο Σόιμπλε μπλοφάρει λένε οι F.T.
Από το απόγευμα της Πέμπτης και όταν άρχισε να γίνεται σαφές πως η Γερμανία θα μποϊκοτάρει την συμφωνία στο Eurogroup σύσσωμα τα Αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης προέβησαν σε σειρά δημοσιευμάτων που μάλλον υποστηρικτικά προς την Ελλάδα λειτουργούν.

Μάλιστα το σημερινό ρεπορτάζ της Wall Street Journal και στον βαθμό που ισχύει αποκαλύπτει πως τις τελευταίες ώρες υπάρχουν παρασκηνιακές πιέσεις των ΗΠΑ προς την Γερμανία προκειμένου να υπάρξει συμβιβαστική λύση και σύντομα.


Ενώ οι  Financial Times γράφουν  πως και οι δύο πλευρές κατανοούν ότι η ρήξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε Grexit, και ο δημοσιογράφος αναρωτιέται αν το Βερολίνο είναι έτοιμο να δει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Και τούτο διότι υπάρχει ένα υψηλό διακύβευμα για τη Γερμανία, δηλαδή το ποσό που της χρωστά η Ελλάδα που είναι περίπου 65 δισ. ευρώ.
 «Αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπλοφάρει, τότε κάνει μια εξαιρετική δουλειά» προσθέτουν οι F.T. και εκτιμούν πως  ο Γερμανός υπουργός λειτουργεί έτσι γιατί ξέρει ότι καθώς το πρόγραμμα τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα βρεθεί γρήγορα χωρίς ρευστότητα.

 

Από την πλευρά του το πρακτορείο Bloomberg «βγαίνει» πολύ πιο επιθετικά λέγοντας ξεχάστε τους αναλυτές της Commerzbank που λένε ότι οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι 50%  και εκείνους τους Barclays που θεωρούν ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος από ότι ήταν το 2012.


Υποστηρίζοντας πως ο δείκτης Bloomberg Greece Sovereign Bond Index δείχνει πως όσοι έχουν χρήματα που κινδυνεύουν, δεν βλέπουν σημαντική αύξηση των πιθανοτήτων για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 20 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.