ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το «σταγονόμετρο» ο ELA-Μόλις 500 εκατ. ευρώ αύξηση

13:35 - 05 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Με το «σταγονόμετρο» ο ELA-Μόλις 500 εκατ. ευρώ αύξηση
«Πράσινο» μεν το φως που άναψε η ΕΚΤ, πλην όμως πολύ αχνό αναφορικά με τη παράταση της χορήγησης έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες και με αύξηση μόλις 500 εκατ. ευρώ.

Η είδηση προέρχεται βέβαια από την Κύπρο όπου συνεδριάζει από χθες το δ/σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ σήμερα, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, που  προβλέπει αγορές κρατικών και μη ομολόγων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.


Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο και θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του σήμερα το βράδυ.


Εκτιμάται ωστόσο πως τα περιθώρια κινήσεων του κ. Στουρνάρα είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς η ΕΚΤ έχει θέσει αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να άρει τον περιορισμό για τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και να επιτρέψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.