ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Το τέλος στο ανοδικό ράλι του δολαρίου;

H HSBC προειδοποιεί ότι το ράλι του δολαρίου έχει φτάσει στο τέλος του.

Σε σημερινό report προς τους πελάτες της, η HSBC προειδοποιεί ότι το ράλι του δολαρίου έχει φτάσει στο τέλος του.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που πιστεύει η αγορά, παραδέχονται οι αναλυτές της έκθεσης. Όμως συνεχίζουν τονίζοντας ότι το ράλι του δολαρίου έχει ήδη ξεπεράσει αντίστοιχα ράλι του παρελθόντος και οτιδήποτε θα μπορούσε να στηρίξει υψηλότερα επίπεδα, έχει ήδη αποτιμηθεί πλήρως.

«Έχοντας υπάρξει από τους πρώτους μεταξύ άλλων τραπεζών που υιοθετήσαμε τη dollar bullish άποψη από το 2013, βλέπουμε ενδείξεις ότι η αρχή του τέλους έχει φτάσει», σημειώνει η HSBC.

20 03 15 usdhsbc

Οι ενδείξεις αυτές είναι: πρόσφατα η Fed επιβεβαίωσε ότι η ανοχή απέναντι σε ένα ακριβό δολάριο είναι περιορισμένη και επίσης, οι θέσεις long στο δολάριο βρίσκονται σε πολύ ακραία επίπεδα με το δολάριο ήδη να έχει προεξοφλήσει πολλές από τις μελλοντικές εκτιμήσεις.

Προφανώς και υπάρχει χώρος για μια ακόμα ανοδική κίνηση στο δολάριο, η οποία άλλωστε είναι και συνηθισμένη στο τέλος μεγάλων ανοδικών ή πτωτικών αγορών. Μετά και από τις κινήσεις την Τετάρτης και της Πέμπτης, θα ξεκινήσουν εκ νέου αναθεωρήσεις των στόχων για το EUR/USD πιθανόν προς χαμηλότερα επίπεδα. Ο στόχος της HSBC για το 2016 είναι στο 1,1000 από 1,0500 ενώ για το 2017 βλέπει τα 1,2000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.