ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχτήκαμε το Άγιο Φως

22:02 - 11 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Στην Αθήνα έφτασε στις 20:30 το αεροσκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή με το Άγιο Φως από το Τελ Αβίβ, ενώ η υποδοχή του έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.

Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός συμμετείχαν εκατοντάδες πολιτών, παρουσία  του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ.
Μέλη της αποστολής στο Τελ Αβίβ ήταν ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, μετείχαν της ελληνικής αποστολής.
Με αρχικό προορισμό το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει εν συνεχεία σε 16 πόλεις της ελληνικής επικράτειας, με πτήσεις -πέντε προγραμματισμένες και τρεις έκτακτες- της Aegean και της Olympic Air. Τα αεροσκάφη θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 11 Απρ 2015
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.